Vijf dagen Berlijn en omstreken geannuleerd

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van zaterdag 31 oktober tot woensdag 4 november 2020 van 06u00 tot 20u00, enkel op monday, dinsdag, wednesday, saturday, sunday.
Aan kerk - MARKT 1, 2270 HERENTHOUT
In 2008 bezochten we met 16 gilde-leden Berlijn. Zij die erbij waren spreken er nu nog van. We hernemen het beste van toen en breiden dit uit met een bezoek aan Potsdam en het concentratiekamp Sachsenhausen. Onze gids, Patrick Cannaerts, is gespecialiseerd in onder meer het oorlogsverleden van Berlijn.
1e dag : Om 6u vertrekken we aan de Kerk in Herenthout (06h00) met eventueel een tussenstop in Houthalen.  Via Venlo en Hannover naar Berlijn. Onderweg stoppen we voor het middagmaal (facultatief). In de vooravond komen we aan in de Duitse hoofdstad en na een korte kennismaking begeven we ons naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

2e dag : In de voormiddag bezoeken we Slot Sanssouci.  Dit kasteel ligt in het oostelijke deel van het gelijknamige park en is een van de bekendste paleizen in Potsdam in de Duitse deelstaat Brandenburg. We bezoeken dit kasteel met audioguide en nemen ook een kijkje in het Park Sanssouci. Na dit interessante bezoek rijden we om Berlijn heen en brengen na het middagmaal in Oranienburg een geleid bezoek aan het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen.  Avondmaal in ons hotel.
Voor meer info: . www.potsdam-park-sanssouci.de , www.sachsenhausen-sbg.de

3e dag : Na het ontbijt begeven we ons naar het centrum van het vroegere Oost-Berlijn: Niederkirchnerstrasse, Zimmerstrasse, Checkpoint Charlie, East Side Gallery, Marienkirche, Alexanderplatz, het Rotes Rathaus, de Neptunusfontein,… Het middagmaal is gereserveerd in de omgeving van de Potzdamer Platz. We blijven de hele dag in het voormalige Oost-Berlijn rondzwerven. Het hele muurverhaal beleven we van kortbij. Daarna gaan we naar Hackesche Höfe, een prachtig gerenoveerd complex. Als afsluiter gaan we na ons avondmaal in het hotel nog even de stad in en bezoeken we er het Manhattan van Berlijn: Sony Center.
Voor meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Alexanderplatz , https://nl.wikipedia.org/wiki/Rotes_Rathaus , https://nl.wikipedia.org/wiki/Sony_Center https://nl.wikipedia.org/wiki/Checkpoint_Charlie , https://de.wikipedia.org/wiki/Berliner_Mauer ,

4e dag : Na het ontbijt begeven we ons naar Treptower Park, een park dat men gezien moet hebben. Daarna gaan we naar het ‘Museuminsel’, het eiland in de Spree. Hier bevinden zich een vijftal musea: het Pergamonmuseum, het meest prestigieuze van Berlijn (voor klassieke archeologie en archeologie uit het Midden-Oosten), het Bode-Museum, de Alte Nationalgalerie, het Altes Museum en het Neues Museum. Het middagmaal nuttigen we in Berlin-Mitte (fernsehturm)… Ook is er gelegenheid voor de geïnteresseerden om een boottocht te maken op de Spree. Anderen hebben een ideaal moment om Berlijn zelf verder te ontdekken of onze reisleider maakt u graag een voorstel. Avondmaal in ons hotel. En daarna worden we verwacht in het Friedrichstadt-Palast voor hun bekende revue/show en zang (programma nog onder voorbehoud). Welkom bij de nummer 1 in Berlijn voor entertainment!
Voor meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Treptower_Park , https://tv-turm.de/geschichte/ , https://nl.wikipedia.org/wiki/Museumsinsel , https://www.palast.berlin/nl/ , https://www.berlin.de/tourismus/dampferfahrten/ .

5e dag : Na het ontbijt vertrekken we naar huis met facultatief middagmaal onderweg. Terug in Herenthout rond 20.00 uur.
Dit voorlopige programma is onderhevig aan eventuele wijzigen in functie van het tijdstip van een gepland bezoek of revue.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
€ 595,00
Reservatie door storten van € 150 op rekening KBC BE63-7333-1612-0808 op naam van Landelijke Gilde Herenthout met in de mededeling: ?Berlijn 2020? en de namen van de deelnemers.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 51 75 74 of 0496 66 37 15

Meer activiteiten