Activiteiten

Bekijk hier al onze activiteiten.
 • 11 mei

  Bedevaart naar Scherpenheuvel

  Het ligt in de natuur van onze vereniging om landelijke tradities in ere te houden. De meimaand is hiervoor dé maand bij uitstek. Samen met de parochie gaan we op bedevaart naar Scherpenheuvel

  05:00 - 13:00
  Aan kerk - HERENTHOUT
  Meer info
 • 18 mei

  Twee dagen Phantasialand

  Phantasialand is een attractiepark in het Duitse Brühl, vlak bij Keulen (op 181 km van Herenthout). Het park behoort tot de top 15 van meest bezochte parken van Europa. In 2016 werd het park bezocht door 2 miljoen gasten.

  07:00 - 20:00
  Sportcomplex 't Kapellek - HERENTHOUT
  Meer info
 • 28 mei

  Kruisprocessie

  Het ligt in de natuur van onze vereniging om landelijke tradities in ere te houden. De meimaand is hiervoor dé maand bij uitstek. Donderdag 30 mei is het feestdag OH Hemelvaart, Dinsdag daarvoor organiseert de Landelijke Gilde de kruisprocessie.

  20:00 - 22:30
  Manège Fons Peeters - HERENTHOUT
  Meer info
 • 01 jun
  18 aug

  Fietszoektocht

  Al jaren verzorgt onze gilde een fietszoektocht met vertrek- en eindpunt aan het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum "Ter Voncke" (vroegere parochiezaal). Iedereen kan een prijs winnen. De hoofdprijs is het gewicht van de winnaar in landbouwproducten.

  07:00 - 23:00
  Gemeentelijk Ontmoetingscentrum "Ter Voncke" - HERENTHOUT
  Meer info
 • 08 jun

  Ontspanningsdag

  Bijeenkomst en vertrek (met bus of auto's) aan Leibeekhof. We gaan wandelen in het heuvelachtige land van Houwaart (bij Tielt-Wingene) met een bezoek aan een wijngaard. Starten doen we daar met een aperitief. De totale afstand van de wandeling - met enkele tussenstops - is ongeveer 10km.

  12:45 - 23:00
  Leibeekhof - HERENTHOUT
  Meer info
 • 21 jul

  Natuursportendag

  Kanovaren en fietsen op of langs de Nete, met in de namiddag een rondleiding doorheen natuurreservaat 'De Zegge' onder leiding van Bert Veris en collega's. Afsluiten doen we met een BBQ op 'Ark van Noë'.

  09:00 - 19:00
  Ark van Noë - LICHTAART
  Meer info