Dag van de Landbouw

Wanneer

  • zondag 15 september 2019 10u00 - 18u00
Jef Van Looy, Joris en Jolien Janssens-Verboven - BLOKT 20, 2270 HERENTHOUT
Jef Van Looy en zijn neef Joris Janssens baten op de grens tussen Herenthout en Grobbendonk een melkveebedrijf uit met 160 melkkoeien. Het melken gebeurt door wel drie melkrobots, maar dat wil niet zeggen dat de boer geen werk meer heeft..
De dag van Jef en Joris begint aan de computer, waar ze de gegevens van de melkrobot analyseren. Aan de hand van die informatie weten ze welke koeien extra zorg en aandacht nodig hebben. Daarna gaan ze de stal in, om de koeien te voederen, de kalfjes melk te geven, de dieren te verzorgen en de stal in te strooien en schoon te maken. Elk jaar worden hier meer dan 100 kalfjes geboren. Jef en Joris hebben dus hun handen vol.
Langs de inrit van het bedrijf werd Melktap Hoeve De Kroon geïnstalleerd. Daar kan je de klok rond lekkere koemelk kopen, supervers en recht van de boerderij.

Je krijgt een rondleiding op dit hedendaagse melkveebedrijf en ontdekt hoe zo’n melkrobot precies werkt. De mensen van Landelijke Gilde Herenthout geven toelichting bij alles wat je hier ontdekt. Voor de kleinste bezoekers is er kinderanimatie.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
gratis

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

(014) 51 56 74 (0496) 83 05 31

Meer activiteiten

  • 07 sep

    Verassingsactiviteit

  • 03 okt

    Voordracht/Discussie avond 'Plannen voor Plaats'

  • 06 okt

    Paddenstoelen wandeling