Voordracht door prof.dr. Johan Swinnen: "De Lange Tocht"

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Voordracht door prof.dr. Johan Swinnen: "De Lange Tocht"

Wanneer

  • donderdag 14 maart 2019 19u30 - 23u00
Gemeentelijk Ontmoetingscentrum "Ter Voncke" - VONCKSTRAAT 17, 2270 HERENTHOUT

Verslag

De bijna 100 aanwezigen kregen van prof. Johan Swinnen een belangrijke boodschap mee: "Als je echt wil, kan je veel bereiken".
Johan Swinnen nam ons mee naar de verwezenlijkingen op gebied van kankeronderzoek vanaf de Grieken tot de moderne tijd.
Omdat de ziekte ook toesloeg binnen zijn eigen familie, kon Johan Swinnen door het aangrijpende verhaal van zijn tocht naar Compostela, veel mensen een hart onder de riem steken.

Hierna ooggetuigenverslag:

De lange tocht

Landelijke Gilde Herenthout:  lezing met en door Prof. Johan Swinnen, kankeronderzoeker, maar ook ervaringsdeskundige door de ziekte van zijn zoon.

Aan de hand van foto’s en filmfragmenten nam Johan Swinnen de aanwezigen mee op zijn lange tocht naar Compostela, een tocht die symbool staat voor de lange weg die kankerpatiënten en hun naasten moeten afleggen naar genezing. Tegelijkertijd schetste Johan hoe ook het kankeronderzoek een lange tocht heeft afgelegd en nog moet afleggen. Een tocht naar een betere wereld, een wereld zonder vrees, een wereld zonder kanker ...

Voor diegenen die er op donderdag 14 maart niet konden bij zijn, pech, want Ter Voncke was goed gevuld met ongeveer 100 aanwezigen! Wij kregen van prof. Johan Swinnen een belangrijke boodschap mee: "Als je echt wil, kan je veel bereiken". Johan vertelde vanwaar zijn belofte kwam en waarom zijn 'Lange tocht naar Compostela'. Van in het begin tot het einde was zijn betoog boeiend, soms ludiek, soms pakkend maar zeker heel verhelderend voor een aandachtig en muisstil publiek.

Bedankt Johan, u geeft vele mensen de moed en kracht om verder te vechten en dan heb ik het niet over de grote "K" maar over het duidelijk woord "Kanker".  De staande ovatie op het einde was zeker op zijn plaats vanwege het dankbare publiek.
Eens te meer is duidelijk hoe belangrijk de strijd is die 'moet' gevoerd worden. Daarin speelt de Stichting tegen Kanker en Levensloop Neteland een belangrijke rol. Daarom is het belangrijk dat wij ook op jullie steun kunnen en mogen rekenen. De 63.000 Belgen die jaarlijks de melding 'Kanker' krijgen zijn u onnoemlijk dankbaar!
Bewerkte tekst © Don Dieltjens, Eddy Verschueren, Stan Verstappen

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
prof. dr. Johan Swinnen
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
gratis
Reservatie
via email of telefoon: Marc.beirinckx@kuleuven.be gsm 0496/663715 ofwel psermeus@hotmail.com gsm 0479/600178
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 51 75 74 of 0496 66 37 15

Foto-album:Johan Swinnen De Lange Tocht

Meer activiteiten

  • 01 sep

    Oogstfeesten

  • 07 sep

    Verassingsactiviteit

  • 03 okt

    Voordracht/Discussie avond 'Plannen voor Plaats'