Voordracht 'Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden' Door Ann Peuteman.

Wanneer

  • donderdag 21 oktober 2021 19u30 - 23u00
Gemeentelijk Ontmoetingscentrum "Ter Voncke" - VONCKSTRAAT 17, 2270 HERENTHOUT
Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je het lijkt te hebben om te blijven wie je bent. Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag en brengen je oude Volvo naar een opkoper. Je moet een document ondertekenen..
Ann Peuteman studeerde Germaanse Filologie aan de UGent. Ze is journaliste bij Knack en schrijft er ook de column ‘De Zoetzure dinsdag’.  In 2019 verscheen haar boek ‘Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden’: Over hoe we heden ten dage in Vlaanderen oudere mensen alles uit handen nemen wat het leven leuk maakt. In 2020 volgde het boek ‘Verplant’: Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het rusthuis.

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je het lijkt te hebben om te blijven wie je bent.
Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag en brengen je oude Volvo naar een opkoper. Je moet een document ondertekenen waardoor je het beheer van je bankrekeningen afstaat. Zelf koken mag niet meer. In plaats daarvan krijg je elke dag een voedzame maaltijd aan huis geleverd. Voor jou geen fritten of pizza meer. Wil je nog vrijen, dan moet je dat zo stil en snel mogelijk doen. Er kan immers elk moment iemand binnenkomen. De reden? Je bent de 80 voorbij.

In haar boek ‘Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden’ beschrijft Ann Peuteman hoe we tachtigplussers alles uit handen nemen wat het leven leuk en spannend maakt: hun auto, hun geld, lekker koken, intimiteit, hun privacy ook. Allemaal met de beste bedoelingen.
Daarbij gaan we voorbij aan het feit dat het volwassen, wilsbekwame mensen zijn die hun eigen beslissingen kunnen nemen – ook als we het er niet mee eens zijn. Dat moet anders. Dat kán ook anders.

Om een idee te hebben over het aantal aanwezigen vragen we je te melden via email of telefoon:
Marc.beirinckx@kuleuven.be  gsm 0496/663715  ofwel bibliotheek@herenthout.be  tel 014/501040.

Programma

19.30 - 23.00
Ann Peuteman

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Ann Peuteman
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
gratis
Reservatie
Alleen al om te voldoen aan de corona-regels

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014/517574 of 0496/663715

Meer activiteiten