Vijf dagen Frankenland

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Vijf dagen Frankenland

Wanneer

  • van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november 2018 van 06u00 tot 20u00, enkel op monday, dinsdag, wednesday, donderdag, friday.
Aan kerk - MARKT 1, 2270 HERENTHOUT

Verslag

Op ontdekking in Frankenland

Reisverhaal Landelijke Gilde Herenthout van maandag 29 oktober – vrijdag 2 november.
Frankenland is een heuvelachtig gebied in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren. Het is een veelzijdige streek met een glooiend landschap en pittoreske dorpjes met veel bossen en wouden en  kleinschalige akkerbouw. Het heeft een rijk en cultureel verleden.

Dag 1: Stipt om 6 u. vertrekt onze luxebus van Carolus met 44 leden van onze vereniging aan boord, met aan het stuur Benny en o.l.v. gids Therèse, richting Duitsland. Onderweg, in Ebrach maken we al kennis met een hoogtepunt van de barokke (en overdreven) bouwkunst. De geschiedenis van het klooster en de prachtige kloosterkerk maken indruk.
Rond 17.00 u. bereiken we ons hotel ‘Vierjahreszeiten’ in Breitengüssbach, waar we hartelijk begroet worden door de familie Haderlein met zang en draaiorgel. Na het heerlijk diner worden we verrast (zoals iedere verdere avond trouwens) met een live optreden van Inge, onze lieve gastvrouw!
Zij brengt mooie heimatliedjes, waar iedereen op meeklapt, meezingt en meestampt. Nadien is er tijd voor gezelschapspelletjes en/of napraten bij pot en pint.

Dag 2 begint met een bezoek aan kasteel Seehof vlakbij Bamberg, een statig paleis dat dienst deed als zomerverblijf voor de Bambergse prins-bisschop. In de namiddag bezoeken we in een koude en druilige motregen het mooie stadje Bamberg , het Frankische Rome (UNESCO Werelderfgoed en gelegen op 7 heuvels).

Dag 3 begint met een bezoek aan de prachtige basiliek ‘Vierzehnheiligen’, een bedevaartskerk met binnen een rococo stijl. We rijden verder naar Coburg, een mooi stadje waar vele vorstendommen hun roots hebben, zo ook ons Belgisch vorstendom met koning Leopold I. Ondertussen kennen we alle bouwstijlen: romaans, gotiek, barok, rococo, … uit het verleden.

Dag 4 begint met een tocht door de mooie landschappelijke Fränkische Schweiz, een romantisch middelgebergte bepaald door het tijdperk van de witte Jura met zijn kalkrotsen, karstbronnen, diep ingesneden dalen en grotten met druipsteenformaties. Onderweg hebben we een fotostop voor de liefhebbers. We rijden verder naar Bayreuth, de stad van de beroemde componist Richard Wagner.
Na het middagmaal bezoeken we het Markgrafelijk Operagebouw, een meesterwerk van 18e-eeuwse barokke theaterarchitectuur.

Dag 5: Na een verzorgd ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan met nog een stop in Seligenstadt.
We wandelen door het oude centrum met zijn mooie vakwerkhuizen tot aan de oever van de Main. Daarna trekken we te voet door de mooie en verzorgde kloostertuin. Nadien rijden we verder huiswaarts. Rond 19.30 u. bereiken we Herenthout en nemen we afscheid van onze vrienden.
Wij danken Benny, onze chauffeur alsook onze gids Therèse voor deze mooie reis. Marc verdient ook een pluim, want hij is onderweg ons aanspreekpunt en algemeen coördinator.
Tot binnen 2 jaar!?

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
€ 500,00
Een overzicht van de voorwaarden vindt je op de uitnodiging 'Frankenland_2018_Nieuwsbrief1a.pdf'. Alle verdere inlichtingen vindt je onder: http://herenthout.landelijkegilden.be/downloads
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 51 75 74 of 0496 66 37 15

Foto-album:Tweejaarlijkse reis, 5 dagen Frankenland

Meer activiteiten