Twee dagen Europa-Park Duitsland (Zwarte woud)

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van zaterdag 29 april 2017 om 05u00 tot zondag 30 april 2017 om 01u00
Europa-Park GmbH|Co Mack KG - Europa-Park Strasse 2, D-77977 Rust (DEUTSCHLAND)

Verslag

Op zaterdag 29 april 2017 klokslag 5uur smorgens, zijn we met een 6-tal gezinnen met de bus naar Europa-Park afgereisd. Dit attractiepark, gelegen te Rust, is het grootste van Duitsland, en ontvangt jaarlijks ongeveer 6 millioen toeristen, die allemaal uit zijn op een dagje, en in ons geval een weekendje, ontspanning, kicks en plezier.
Het park bestaat uit meerdere themagebieden die elk verwijzen en gethematiseerd zijn naar het desbetreffende Europese land. Er zijn in totaal 104 attracties en 20 shows.
We zijn iets voor 11 uur ter plaatse aangekomen, want de afstand Herenthout-Rust is toch een goeie 550 km. Bij aankomst was het zonnetje al van de partij, en dat is ze ook het ganse weekend gebleven. Aangezien onze groep niet al te groot was hebben we veel van de attracties gezamelijk bezocht.
Alleen de allerkleinsten mochten niet overal mee in, dus hielden sommige van de moeders dan maar even de wacht terwijl de rest van de groep zich aan het uitleven was in 1 of andere, snelle (tot 135 km/u) rollercoaster.
In het park zelf zijn er ook heel wat eetgelegenheden, waarvan het Looping restaurant er wel uitsprong. Hier bestel je zelf via de computer je eten en drinken, en dit wordt dan via een ingenieus railsysteem van in de keuken tot aan uw tafel afgeleverd. Heel spectaculair om naar te kijken.
Het park was zaterdagavond geopend tot 20 uur, en daar hebben we dan ook gretig gebruikt van gemaakt, want in de laatste 2 uur hadden al veel toeristen het park verlaten, waardoor de wachttijden aan de populairste attracties fors naar beneden gingen.
Net voor het vertrek naar het hotel, rond de klok van 8, hebben we dan allemaal in het park nog een kleine maaltijd genuttigd.
Het Kyriad hotel zelf was gelegen te Straatsburg, op een klein uurtje (50 km) rijden van het park, omdat de prijzen van de overnachtingen in de hotels in de nabijheid van het park niet echt gezinsvriendelijk zijn. Het hotel had alle comfort dat we nodig hadden voor 1 overnachting. We kregen zelfs voor onze groep een aparte ontbijtruimte toegewezen.
Zondagmorgend zijn we dan rond de klok van 9 terug richting Europa-Park gereden. Wat ons direct opviel was dat het vele malen drukker was dan de dag voordien. Gelukkig hadden we dus op zaterdag geprofiteerd van het langere openings uur. Ook vandaag was deze zon weer de ganse dag van de partij, waardoor de waterattracties opnieuw in de smaak vielen.
Omwille van de rij-en rusttijden van de buschauffeur zijn we zondag tot 6 uur in het park gebleven, om dan onze 550 km richting Herenthout terug aan te vangen, maar niet zonder een volwaardige gezonde maaltijd.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
€ 229,00
Inbegrepen busreis, 2 dagen inkom Europa-Park, 1 overnachting met ontbijt. Opleg voor single kamer: € 29. Reis- en annulatieverzekering: € 7,20/pp. Indien je zelf verzekerd bent, dan aanduiden bij inschrijving, wordt dan terugbetaald.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 23 19 17

Meer activiteiten

  • 14 apr

    Ontbijtwandeling

  • 07 mei

    Gebedsdienst ten Velde (voorheen Veld- of Kruisprocessie)

  • 11 mei

    Sportieve bedevaart Scherpenheuvel