Tweejaarlijkse reis: ROME

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van zaterdag 29 oktober tot donderdag 3 november 2016 van 06u00 tot 19u23, enkel op monday, dinsdag, wednesday, donderdag, saturday, sunday.
Aan kerk - MARKT 1, 2270 HERENTHOUT

Verslag

De Landelijke Gilde was gedurende zes dagen op reis. We vertrokken vanuit Zaventem  met 1 van de mooist beschilderde vliegtuigen van Brussels Airlines: Het Kuifje - vliegtuig. Het vliegtuig kreeg de naam “Rackham” en op de flank lazen we “We fly you to the home of Tintin”.

Vier dagen verbleven we in Rome. Op de eerste dag stond het Vaticaan op het programma. Mooi maar erg druk en vermoeiend! Tweede dag bezochten we het ‘oude Rome’. Rome werd gebouwd op 7 heuvels en de belangrijkste was de ‘Palatijn’: Hier zijn onder meer het ‘Forum Romanum’, het’Circus Maximus’, het ‘Colosseum’ en meerdere paleizen van Romeinse keizers gebouwd. Volgens de legende is Rome gesticht op deze heuvel door Romulus. De Palatijn zou later ook de heuvel voor de rijkere bevolking worden, dit niet alleen wegens de belangrijke ligging maar ook omwille van het mooie uitzicht dat er was.

Ondertussen hadden we ‘s morgens tijdens het ontbijt voeling gehad van een heuse aardbeving. Maar dat deerde ons niet. De volgende dagen gidste Francois Cox uit Herentals ons langs pleinen, fora, kerken en musea. Nadien voerde een luxebus ons terug richting Herenthout. Onderweg bezochten we Perugia en Milaan. We overnachtten aan de voet van de St. Gottardpas en zo over Zwitserland en Frankrijk naar huis.     
Geslaagd en een prachtig publiek!

Tot binnen twee jaar!

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
€ 885,00
Reserveren doe je door € 200 per persoon te storten op de rekening van de Landelijke gilde (KBC BE63-7333-1612-0808). Het maximum aantal plaatsen is al bereikt, maar we noteren ook nog voor het aanleggen van een reservelijst.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014/517574 of 0496/663715

Meer activiteiten

  • 07 mei

    Gebedsdienst ten Velde (voorheen Veld- of Kruisprocessie)

  • 11 mei

    Sportieve bedevaart Scherpenheuvel

  • 08 jun

    Leute en Vertier Derde uitgave