Programma 2017 in een notedop

Voor de 11de keer maken we ons programma van Nieuwjaar tot Nieuwjaar. Er kunnen dus nog activiteiten bijkomen of wegvallen en bij één enkele geplande activiteit kan mogelijk datum en plaats nog veranderen. Helemaal onderaan heb je de mogelijk om het Jaarprogramma 2017 in een notedop te downloaden als "Programma JAAR 2017.pdf"

Zaterdag 7 januari 2017   Kersstal v/d Landelijke Gilde op de Botermarkt.

Als de “Drie Koningen” zijn gepasseerd, breekt het bestuur de daaropvolgende zaterdag de Kerststal af.  Alle leden van onze vereniging zijn welkom om een handje toe te steken.

Vrijdag 13 januari 2017   Onze klassieke(15de uitgave), bloedstollende multimediaquiz.

Traditioneel de 2de vrijdagavond van januari, G.O.C. “Ter Voncke” om 20.00 u.

Het gros van de deelnemers komt uit de rangen van LG, KVLV, en (oud)KLJ. De ploegen worden versterkt met familieleden van dichtbij of veraf, met buren of  kennissen.  Sommige bevriende verenigingen sturen een ploeg. Het is ook de ideale gelegenheid om diegenen die aarzelen om lid te worden van de Landelijke Gilde over de streep te trekken.

We beloven een avond vol spanning, passie, humor en vooral gezelligheid. We blijven bij dezelfde formule. Het jaar rond verzamelt de “Quizwerkgroep” ideeën, recepten en vragen. Originaliteit is onze troef!

Prijs € 6 per groep vóór 6 januari. (nadien € 11/groep)

Donderdag 19 januari 2017 Seniorenactiviteit

Mollenhof , Lichtaartsesteenweg 1, Poederlee om 14u00 (deuren open vanaf 13u00)

Iedere 3de donderdag van de maand zijn er voordrachten of optredens.  Zo ook op 16 februari en 16 maart.  Zodra de planning rond is wordt een uitnodiging bezorgd.  Hou ondertussen onze website in de gaten: http://herenthout.landelijkegilden.be/Activiteiten

Vrijdag 27 januari 2017   Feestavond.

“Ter Voncke” om 19u30.

De vrijdagavond voor lichtmis is de vaste afspraak voor onze feestavond. Een ideale afsluiter van een rijk gevuld en geslaagd werkjaar. Een receptie; verwelkoming; overzicht voorbije activiteiten; en een overheerlijk buffet zijn de vaste ingrediënten. Verder gaan we feestelijk de avond in met de muziek van discobar ‘ Reaction’. Het ideale moment om al onze leden op een gezellige manier bij elkaar te brengen. Afspraak: ‘Ter Voncke’  19u30.

Prijs leden en partner  € 25/pp vóór 20 januari. ( nadien € 30 /pp)

Zaterdag 25 februari 2017   Bijzondere bestuursvergadering.

“ ’t Zaaltje” te Bouwel.

Een hechte ploeg bestuursleden komen opnieuw bijeen. Dit keer niet om te vergaderen maar om eens lekker te tafelen en bij te praten. Dit keer met de partners. Binnenkomen in ’t ‘Palmenhof’ vanaf 19u00. Aan ’t tafel 19u30.

Donderdag 9 maart 2017   1ste Voordrachtavond “Trappist is meer dan bier” door Mattias Van der Vloet.

Ter Voncke” om 20u00

Matias is verbonden aan de pastorale ploeg van de Landelijke Gilden.  Uit gesprekken met de abdis van Klaarland en de abt van Westvleteren kwamen drie grote thema’s naar voor: werk, zingeving en solidariteit.  Via interview-fragmenten dagen de abt en de abdis je uit om hierover na te denken en in gesprek te gaan.  Tijdens het luisteren en praten, geniet je van de heerlijke trappist van West-Vleteren.  Inschrijven aan € 3/pp vóór 2 maart. (nadien € 8/pp).  De Bib verzorgt een boekenstand over het thema.

Zondag 9 april 2017:12deDauwwandeling,

Een rustgevende, verrassende wandeling in de vroege uurtjes, waar geen hindernis uit de weg wordt gegaan. Uitgegroeid tot en klassieker die erg geappreciëerd wordt door jong en oud. Voor iedereen doenbaar. Start 6u00  en afsluiter met brunch om 12u00.

Plaats en uur van afspraak kom je nog te weten via een inschrijvingsformulier.

Zaterdag 29 en zondag 30 april 2017  Reis naar Europapark

Zodra de planning rond is wordt de inschrijving bezorgd.  Hou ondertussen onze website in de gaten, klik regelmatig op: http://herenthout.landelijkegilden.be/Activiteiten

Zaterdag 13 mei 2017  Voettocht naar Scherpenheuvel.

De 2de zaterdag van mei is sinds mensen geheugenis de dag dat onze parochie op bedevaart gaat naar Scherpenheuvel.  Wij vertrekken om 5u00 klokslag aan de kerk.  Rond 7u30 pauzeren we aan de Mixx in Herselt, zodat we omstreeks 11u15 toekomen aan de Basiliek.  De mis begint om 11u30.

Zondag 14 mei 2017  Ontspanningsdag.

Vorig jaar stond op het programma: de mijnsite te Marcinelle, scheepslift, boemeltrein en een boottocht op het Centrum kanaal in Henegouwen.  Zodra de planning rond is wordt de inschrijving bezorgd.  Hou ondertussen onze website in de gaten: http://herenthout.landelijkegilden.be/Activiteiten

Dinsdag 23 mei 2015: Kruisprocessie.

Traditioneel de dinsdag voor O.H.Hemelvaart (donderdag 14 mei),  op een boerenerf om 20u00.

De avond begint met een H.Mis op het erf en daarna is er de korte veldprocessie.  We sluiten af met koffie en wafels.

Woensdag 31 mei 2017  Afsluiting meimaand aan de Grot van Oosterhoven.

De organisatie is in handen van het buurtcomité Oosterhoven.  Vele leden van dit comité zijn ook lid van de Landelijke Gilde, daarom vernoemen wij graag hier de ‘Afsluiting van de meimaand’.

Zaterdag/zondag  24/25 juni 2017:  Nationale Open tuinen dag,

Ieder jaar ingericht door de Landelijke Gilden Leuven, tijdens het laatste weekend van juni.  Ieder jaar doen ook enkele Herenthoutenaren mee.

Juni, juli en augustus 2017: Fietszoektocht.  Formulieren af te halen bij KBC en Café “Ter Voncke”.

Vanaf de 1ste zaterdag van juni (3/06/2017) kan er ingeschreven worden.

 De formulieren moeten uiterlijk op dinsdag 22 augustus binnen zijn in “TerVoncke”.  De 1ste prijs is zoals vorig jaar het eigen gewicht in landbouwprodukten.  Ons weegtoestel heeft wel een compensatie-mechanisme voor mensen van het slanke type.

Vrijdag 30 juni 2017: “Brood, drank en Spelen”.

Wie zich de Kubb-spelavond en ‘tvarken aan ‘tspit nog herinnert zal deze avond zeker vrij houden.

Zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017  Levensloop Neteland, 24uur in actie tegen kanker

Verenigingen, families, vriendenkringen spreken af om 24u lang te lopen of wandelen aan sportcentrum ‘tKapelleke.  Rondom de piste wordt gezorgd voor een gezellige sfeer vierentwintig uur lang.

Vrijdag 21 juli 2017  Natuursportendag.

Al jaren brengen we die dag door in volle natuur.  Met medewerking van  Sport Vlaanderen.  Deze dag wordt weer een combinatie van kanoën, fietsen, wandelen.. en genieten van spijs en drank als Pallieter in ons Vlaamse land.  Ons avonturenteam denkt aan een afvaart ergens op de Grote of Kleine Nete. 

Zaterdag 26 en Zondag 27 augustus 2017: Oogstfeesten.

Zaterdag is er de prijsuitreiking van de fietszoektocht in een gezellige café-omgeving.

Zondag is er vanaf 11u30 restaurantdag, een uitgelezen moment om kinderen en kleinkinderen rond één tafel te hebben en zelf niet te moeten koken!

Zondag 17 september 2017: Nationale “Dag van de Landbouw”.

Ieder jaar Ingericht door Landelijke Gilden/Boerenbond Leuven op de 3de zondag van september.  Mogelijk is er in Herenthout of omstreken een bedrijf dat zijn deuren openzet.  Bekijk rond die tijd de website:  www.dagvandelandbouw.be

Donderdag 26 oktober 2017  1ste van 4 kookavonden, met onze huiskok Jean Nys.

Ter Voncke 20u00.  Lokalen 9 en 10

De andere avonden zijn: donderdag 9 en 16 november en de afsluitavond met diner donderdag 30 november.

Donderdag 12 oktober 2017  2de Voordrachtavond. “Massamedia: vredesduiven of oorlogstokers” door  Peter Verlinden

Ter Voncke” om 20u00                       

    In deze lezing heeft Peter Verlinden het over de werking van de massamedia (televisie, radio, kranten), vooral in het kader van conflictsituaties.  . 

Maandag 13 november 2017: Startavond met optreden.

GOC “Ter Voncke” om 20u00.

Een gezellige avond waar we kennis kunnen maken met het programma van 2018. Lekker tafelen en een beetje ontspanning mogen ook hier niet ontbreken.

Maandag 4 en dinsdag 5 december 2017   Sint aan huis.

Als de papa of de mama lid is van de Landelijke Gilde, en de kinderen zijn dan ook nog braaf,  komt de Sint langs op zijn ronde. Het bezoekuur is te kiezen bij inschrijving.

Zaterdag 9 december 2017: Opstellen van de  kerststal v/d Landelijke Gilde op de Botermarkt.

De Kerststal wordt opgesteld door de bestuursleden, geïnteresseerde leden mogen altijd komen helpen.  Ze kunnen dan ook genieten van de gemoedelijke sfeer die dan al heerst binnen onze vereniging.  De stal zal na “Drie Koningen” worden afgebroken op zaterdag 9 januari 2016.

Vrijdag 15 december 2017  Dank je Wel.

GOC “Ter Voncke” 20u00

Tijdens deze receptie willen we -voor de tweede maal op rij - onze vrijwilligers en sponsors bedankten voor hun steun waarop we konden rekenen. Dit is voor een vereniging onmisbaar. We doen dit graag bij een glaasje en een hapje.

Zondag 24 december 2015: Borreltent op Kerstavond.

Na de kerstviering bieden de landelijke verenigingen (LG, KVLV en KLJ) aan de mensen van Herenthout een borrel aan.

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.