Kruisprocessie

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 28 mei 2019 20u00 - 22u30
Manège Fons Peeters - CALLAERSTRAAT 5, 2270 HERENTHOUT

Verslag

Kruisprocessie met Landelijke Gilde
(Verslag verschenen in parochieblad van 3 tot 9 juni 2019
   door Stan Verstappen)

Het ligt in de natuur van de Landelijke Gilde Herenthout om enkele mooie landelijke tradities in ere te houden. De meimaand is hiervoor dé maand bij uitstek. Elke lente organiseren zij een kruisprocessie, dit jaar op 28 mei.

Fons en Nicole Peeters – Geerts hadden dit keer hun rijhal aan de Callaerstraat ter beschikking gesteld. Ondanks het herfstige en kille weer met wind en veel regen waren er toch een 80tal sympathisanten afgezakt naar de Heikant. De H. Mis werd geleid door E.H.  Vic Nijs, bijgestaan met zang van het Sint Ceciliakoor. Er werden verschillende bekende en minder bekende Maria-liederen gezongen door het mannenkoor. Soms werden ze begeleid door enkele hinnikende paarden uit de stallingen.
Marc las enkele diepgaande teksten voor. Deze stonden volledig in het teken van de natuur, het boerenleven, het zaaien en het planten, alsook een smeekbede en een verwachting voor een goede oogst in het najaar. In zijn preek sloot E.H. Vic Nijs zich daar bij aan.

Spijtig en ook geluk: toen het tijd was voor de veldprocessie viel het water met bakken uit de hemel.
Alsof de bazen van hierboven de droogte beu waren. Zo ’n regenbui was zeker welgekomen. 
Gelukkig was er een huifkar voorzien zodat er toch een kleine processie kon doorgaan. Enkele moedigen, voorzien van regenschermen, liepen achter een bomvolle en droge kar mee.
Onderweg, in de avondschemering, werd er gebeden en gezongen. De rest van de mensen bleef binnen bij een warme tas koffie en een lekkere koek. Er werd nog een hele tijd dicht bij mekaar nagepraat.
Veel dank gaat uit naar Fons en Nicole, E.H. Nijs, het Sint Ceciliakoor, Marc met zijn treffende en mooie lezingen, Luc met zijn huifkar en natuurlijk alle moedige aanwezigen! Tot volgend jaar!

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 51 75 74 of 0496 66 37 15

Meer activiteiten

  • 14 apr

    Ontbijtwandeling

  • 07 mei

    Gebedsdienst ten Velde (voorheen Veld- of Kruisprocessie)

  • 11 mei

    Sportieve bedevaart Scherpenheuvel