Voordracht door prof.dr. Johan Swinnen: "De Lange Tocht"

Wanneer

  • donderdag 14 maart 2019 19u30 - 23u00
Gemeentelijk Ontmoetingscentrum "Ter Voncke" - VONCKSTRAAT 17, 2270 HERENTHOUT
Er is hoop in de strijd tegen kanker. Prof. Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut. Zeven jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld.
Johan beloofde om van Leuven naar Compostela te lopen als zijn zoon de ziekte zou overleven. Intussen heeft hij die belofte mogen waarmaken. Met meer dan 850 brieven van en voor kankerpatiënten in zijn rugzak stak hij een hart onder de riem van vele mensen. Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op weg naar Compostela en schets hij hoe ook het kankeronderzoek een lange tocht aflegt. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop. ‘Als we echt willen, kunnen we veel bereiken’. 

De inkom is vrij.   Giften en opbrengst van drank gaan naar het Leuvens Kankerinstituut en er is de mogelijkheid om de boeken “De Lange tocht” en “Post voor Compostela” te kopen tvv het kankeronderzoek.  Zoals bij andere voordracht-avonden verzorgt de Herenthoutse Bibliotheek een boekenstand over het onderwerp.  Deze avond is niet alleen voor leden Landelijke Gilde, ook vrienden en familie zijn welkom.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
prof. dr. Johan Swinnen
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
gratis
Reservatie
via email of telefoon: Marc.beirinckx@kuleuven.be gsm 0496/663715 ofwel psermeus@hotmail.com gsm 0479/600178

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 51 75 74 of 0496 66 37 15

Meer activiteiten