1ste voordrachtavond "Whisky proeven voor beginners en liefhebbers", ism Whivents vzw.

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
1ste voordrachtavond "Whisky proeven voor beginners en liefhebbers", ism Whivents vzw.

Wanneer

  • donderdag 8 maart 2018 20u00 - 23u30
Leibeekhof - ITEGEMSE STEENWEG 164, 2270 HERENTHOUT

Verslag

In samenwerking met Whivents vzw, organiseerden we op donderdag 8 maart een voordrachtavond en tasting voor beginners, en voor liefhebbers.
En dit op een prachtig ingeklede locatie, zijnde de gelagzaal van het Leibeekhof te Herenthout.
Bij ontvangst door de mensen van Whivents kregen we meteen een bijzonder frisse cocktail aangeboden op basis van Ginger-Ale, die meteen de toon van de avond perfect inzette.
Eens iedereen van de 17 deelnemers een plaatsje aan tafel had ingenomen, kon Staf Sneyers met zijn uiteenzetting over het verloop van de avond starten.
Eerst werd er uitvoerig, maar ook zeer zeker ludiek, een overzicht gegeven van verschillende Whisky’s in de wereld en de producerende landen, waarna er werd overgegaan tot de vertoning van een animatiefilm die prachtig liet zijn hoe van water, graan en gist er een brouwsel gemaakt wordt, waaruit uiteindelijk whisky gedestilleerd wordt. Interessant om te horen was ook dat als er aan het stookvuur, waarboven het mout gestookt wordt, turf wordt toegevoegd, we daarna spreken van geturfde whisky’s. De verschillende kleurschakeringen, smaken en geuren die elke soort Whisky uniek maken, worden dus enkel door deze 3 ingrediënten bepaald, wat wil zeggen dat het water, dat elke distilleerderij uit grondwater of een nabijgelegen rivier gebruikt, hierbij dus van grote invloed is.
Over naar de tasting zelf. Er stonden per persoon 5 tasting glaasjes opgesteld. Per proevertje, of zeg maar PROEVER, werd er een uitgebreide uitleg gegeven over het welbepaalde Whisky-merk. Ontstaan, afkomst, smaken, alles werd keurig uiteen gezet alvorens tot het proeven zelf over te gaan.
Er werd hierbij ook aangeraden om regelmatig wat water tussendoor te drinken om de smaakpapillen terug in neutrale stand te zetten.
Tussen de proevers zaten er ook 2 geturfde whisky’s, en zoals verwacht hadden deze dan ook een uitgesproken rokerige smaak.
Na het officiële tasting gedeelte, rond de klok van 11, konden er (tegen betaling) nog 10-tallen andere whisky’s geproefd worden, maar voor de meesten waren deze 5 al meer dan voldoende.
Kortom, het was een bijzonder leerrijke avond voor de meeste leken onder ons, het volledige plaatje van locatie, organisatie, presentatie en tasting klopte voor de volle 100 procent.
Op naar de volgende, Cheers.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Whivents vzw
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herenthout
Meer weten?
Prijs
€ 25,00
Inschrijven vóór 1 maart. Niet-leden betalen € 30 (de werkelijke kostprijs).
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 23 19 17

Foto-album:Voordracht Whisky

Meer activiteiten

  • 07 mei

    Gebedsdienst ten Velde (voorheen Veld- of Kruisprocessie)

  • 11 mei

    Sportieve bedevaart Scherpenheuvel

  • 01 jun

    Fietszoektocht Landelijke Gilde